Ansvarlighed for miljø og omgivelser er nøgleord for Clean Care i alt, hvad vi gør. Vi er ISO 14001 certificeret og FSC-certificeret. Vi arbejder løbende med reduktioner i såvel CO2 som emballage. Det betyder også, at vores produkter som minimum lever op til lovgivningen og ofte mere end det så uanset, hvor skrappe miljøkrav din virksomhed har, så vil vi kunne matche dem.

Vi har en selvstændig svanemærket rengøringsserie, som vi kalder ”Care-Line”. Her har vi kombineret det ”grønne” med effektivitet og prisvenlighed. Samtidig fører vi et stort antal af forskellige bæredygtige forbrugsartikler til diverse formål (fødevareemballage, aftørringspapir, hygiejneprodukter mv.). Se mere på vores webshop eller ring på 96 34 13 00.

Svanemærkede produkter​

Når man køber en miljømærket vare, har man garanti for, at den er blandt de mindst belastende for miljøet – uden at kvalitet eller funktion af den grund forringes. Svanen gør det nemmere at handle mere miljøvenligt.

CARE-LINE er vores svanemærkede rengøringsserie. Den består af to komplette produktlinjer – en med farve og duft samt en uden. Begge produktlinjer har fået tildelt Svanemærket, hvilket kun sker for produkter, der er særligt skånsomme over for miljøet. Kravene til at være svanemærket strammes jævnligt. Derfor skal produkterne videreudvikles løbende for at kunne bibeholde deres Svanemærkning.

Desuden indeholder CARE-LINE serien ingen af de 26 allergifremkaldende stoffer, som den europæiske komite SCCNFP har identificeret. Med CARE-LINE går du hverken på kompromis med miljøet eller arbejdsmiljøet.

Selv om CARE-LINE er miljøvenlig, er produkterne samtidig yderst effektive. Det er koncentrerede produkter, hvilket betyder at doseringen er lav og samtidig meget drøj i brug.

Med en dosering for alle produkter på kun 10 ml. pr. 10 ltr. vand giver det en god rengøringsøkonomi for din virksomhed.

Med et koncept som CARE-LINE kan den daglige rengøring klares med få midler. Det giver et godt arbejdsmiljø, som er let at håndtere og sikrer samtidig en minimal belastning af miljøet og ikke mindst en god økonomi.

Svanemærkede produkter​

Svanemærkede produkter

Når man køber en miljømærket vare, har man garanti for, at den er blandt de mindst belastende for miljøet – uden at kvalitet eller funktion af den grund forringes. Svanen gør det nemmere at handle mere miljøvenligt.

CARE-LINE er vores svanemærkede rengøringsserie. Den består af to komplette produktlinier – en med farve og duft samt en uden. Begge produktlinier har fået tildelt Svanemærket, hvilket kun sker for produkter, der er særligt skånsomme over for miljøet. Kravene til at være svanemærket strammes jævnligt. Derfor skal produkterne videreudvikles løbende for at kunne bibeholde deres Svanemærkning.

Desuden indeholder CARE-LINE serien ingen af de 26 allergifremkaldende stoffer, som den europæiske komite SCCNFP har identificeret. Med CARE-LINE går du hverken på kompromis med miljøet eller arbejdsmiljøet.

Selv om CARE-LINE er miljøvenlig, er produkterne samtidig yderst effektive. Det er koncentrerede produkter, hvilket betyder at doseringen er lav og samtidig meget drøj i brug.

Med en dosering for alle produkter på kun 20 ml. pr. 10 ltr vand giver det en god rengøringsøkonomi for din virksomhed.

Med et koncept som CARE-LINE kan den daglige rengøring klares med få midler. Det giver et godt arbejdsmiljø, som er let at håndtere og sikrer samtidig en minimal belastning af miljøet og ikke mindst en god økonomi.

Miljømærker

Der findes to officielt anerkendte miljømærker i Danmark: Svanen og Blomsten. (oktober 2008)
Når et produkt er mærket med Blomsten eller Svanen, er det en garanti for:

• At produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori
• At der er taget hensyn til din sundhed
• At kvaliteten er god

Blomsten og Svanen er en frivillig ordning for producenter. Der kan derfor være produkter uden de to mærker, som også lever op til kravene. Men det kan være meget svært som almindelig forbruger at se , om et produkt lever op til de samme standarder som de mærkede produkter. Derfor anbefales at du køber blomst- og svanemærkede produkter, når du har muligheden.

DU HJÆLPER TIL
Miljømærkerne fungerer på markedsvilkår. Det vil sige, at producenten betaler et gebyr for retten til at bruge mærket.
Ved at gå efter de miljømærkede varer er du med til fremme salget. For jo flere forbrugere der efterspørger produkterne, desto flere miljø- og sundhedsvenlige produkter kommer der i butikkerne.
Kravene til miljømærkede produkter går længere end miljølovgivningen og strammes op hvert 3.-5. år. På den måde sikrer man, at niveauet er i top og følger den generelle udvikling på området.
I dag er over 3.000 produkter mærket med enten Blomsten eller Svanen, og nye kommer hele tiden til.

KRITERIERNE SKAL OPFYLDES
For at det overhovedet er muligt at få et miljømærke, skal der være udviklet kriterier for produktgruppen. Kriterierne er de miljøkrav, produkterne skal leve op til for at få Blomsten eller Svanen.
Miljømærkekriterierne tager udgangspunkt i produkternes livscyklus. Det vil sige, at man vurderer, hvordan produkterne påvirker miljøet, fra de bliver “født” som råmateriale til de “dør” som affald.

Miljømærkerne stiller fx krav til ressourceforbruget i produktionsprocessen, krav til emballagen og muligheden for at komme af med produktet og krav til indholdet af miljøbelastende og sundhedsskadelige stoffer i produktet.

MÆRKERNE KONTROLLERES

Miljømærkning Danmark administrerer Blomsten og Svanen i Danmark, og fungerer samtidig som uafhængig kontrolinstans.
Miljømærkenævnet er et politisk organ, som leder en del af arbejdet med de to mærker. Her sidder repræsentanter for handels-, industri-, forbruger- og miljøorganisationer, samt myndigheder.

Kilde: Sundhed og Miljø

DEN BLÅ ENGEL
Der Blaue Engel er et statsligt tysk miljømærke. (oktober 2008)
På verdensplan er dette miljømærke det mest kendte. Der er omkring ti tusind produkter, der bærer mærket i 80 kategorier. I Danmark er mærket dog ikke så udbredt, da producenterne foretrækker at bruge Svanen eller Blomsten.

Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgangspunkt i en vugge-til-grav-vurdering. En miljømærke-jury nedsat af de tyske miljømyndigheder beslutter hvilke varegrupper, der kan få mærket. Reglerne udvikles i et samarbejde med repræsentanter fra miljømyndigheder, industri, miljø- og forbrugerorganisationer samt andre relevante eksperter. Reglerne revurderes efter 3 år.

Der Blaue Engel er en frivillig ordning, og producenten betaler for retten til at bruge mærket.

BRA MILJÖVAL
Den svenske naturfredningsforening har i samarbejde med detailhandlen udviklet et privat mærke kaldet Bra Miljöval. (oktober 2008)

I Danmark findes Bra Miljöval (også kaldet Falken) på varer som håndsæbe, shampoo, rengøringsmidler, servietter, tekstiler og elektricitet.

Reglerne for at få mærket udarbejdes på baggrund af produktets livscyklus. Det vil sige at man kigger på både produktionen, brugen og bortskaffelsen (affald) af produktet. Disse vurderinger tager naturfredningsforeningens eksperter stilling til, og i sidste ende er det naturfredningsforeningen, der bestemmer de endelige kriterier. Produkter med Bra Miljöval-mærket kan findes i et register på den svenske naturfredningsforenings hjemmeside. Reglerne for at få mærket strammes, når repræsentanter fra naturfredningsforeningen og detailhandlen anser det for nødvendigt.

Naturfredningsforeningen kontrollerer varerne ved stikprøvekontrol, og en gang om året foretages en større revision af de firmaer, der bruger mærket.
Ordningen er frivillig, og producenten betaler gebyr for at bruge mærket

Kilde: Miljø & Sundhed

Minimum 95% genbrugsplast

Flere af produkterne fra vores egne serier findes i emballage, som er fremstillet af minimum 95% genbrugsplast.  Vælger du produkter i genbrugsplast, er du med til at gøre en aktiv indsat for at mindske belastningen på miljøet.

Se efter logoet på Clean Cares serier.

fsc

FSC®

Hos Clean Care fører vi et stort udvalg af FSC-mærkede produkter. Det gør vi, fordi vi gerne vil være med til at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Det er samtidig nemt for dig at træffe et miljørigtigt valg, hvis du går efter FSC mærket, når du køber produkter af træ eller papir. FSC sikrer nemlig, at skove drives ansvarligt med respekt for natur, dyr og mennesker, så kommende generationer kan nyde godt af dem.

Læs mere på www.fsc.dk og kig efter FSC-logoet i webshoppen.

EU Reach

EU’s ny kemikalielovgivning – REACH

Den nye kemikalieregulering REACH trådte i kraft 1. juni 2007, og implementeres trinvist over 15 år.
Målet med REACH er sikre et højt beskyttelsesniveau for mennesker og miljø og at øge virksomhedernes konkurrenceevne og innovation. Fælles regler for alle medlemslande skal sikre at det indre marked fungerer efter hensigten.

REACH vil medføre, at alle virksomheder får mere grundlæggende viden om kemiske stoffers miljø- og sundhedsfarlige egenskaber og større selvstændigt ansvar for at håndtere de kemiske stoffer forsvarligt.
Det grundlæggende ansvar for at skaffe viden om stoffernes egenskaber og risikoen ved deres anvendelse lægges hos kemikalie-producenter og importører. Herudover indføres krav om mere effektiv kommunikation mellem leverandørerne og brugerne af kemiske stoffer.

Seneste kontrolrapport fra fødevarestyrelsen
(fødevareemballage)

De 26 Parfumestoffer

Fra den 8. oktober 2005 omfatter deklarationspligten for nedenstående allergifremkaldende parfumestoffer også vaske-og rengøingsmidler til privat og erhvervsmæssig brug.

Dette betyder,at 26 parfumestoffer, som har vist sig at være særlig allergifremkaldende, skal opføres i ingredienslisten, hvis de forekommer i produktet i en given mindste mængde.

INGEN AF DE NEDENSTÅENDE PARFUMESTOFFER ER AT FINDE I VORES PRODUKTER.

 • Amyl cinnamal
 • Benzyl alcohol
 • Cinnamyl alcohol
 • Citral
 • Eugenol
 • Hydroxycitronellal
 • Isoeugenol
 • Amylcinnamyl alcohol
 • Benzyl salicylat
 • Cinnamal
 • Coumarin
 • Geraniol
 • Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene
 • Carboxaldehyde
 • Anisyl alcohol
 • Benzyl cinnamat
 • Farnesol
 • Butylphenyl methylpropional
 • Linalool
 • Benzyl benzoate
 • Citronellol
 • Hexyl cinnamal
 • d-Limonene
 • Methyl 2-octynoate
 • Alpha isomethyl Ionone
 • Evernia prunastri (Egemos ekstrakt)
 • Evernia Furfuracea (træmos ekstrakt)