Karriere

Ønsker du en karriere i en af rengøringsbranchens førende virksomheder?
Karriere

Ny kunde

  • Rekvirer konsulentbesøg
  • Bliv ringet op
  • Modtag vores materiale
  • Oprettes som webkunde

+45 96 34 13 00

Ny kunde

DER BLAUE ENGEL OG BRA MILJÖVAL

DEN BLÅ ENGEL
Der Blaue Engel er et statsligt tysk miljømærke. (oktober 2008)
På verdensplan er dette miljømærke det mest kendte. Der er omkring ti tusind produkter, der bærer mærket i 80 kategorier. I Danmark er mærket dog ikke så udbredt, da producenterne foretrækker at bruge Svanen eller Blomsten.


Reglerne for at få mærket er fastlagt med udgangspunkt i en vugge-til-grav-vurdering. En miljømærke-jury nedsat af de tyske miljømyndigheder beslutter hvilke varegrupper, der kan få mærket. Reglerne udvikles i et samarbejde med repræsentanter fra miljømyndigheder, industri, miljø- og forbrugerorganisationer samt andre relevante eksperter. Reglerne revurderes efter 3 år.

Der Blaue Engel er en frivillig ordning, og producenten betaler for retten til at bruge mærket.

 

BRA MILJÖVAL
Den svenske naturfredningsforening har i samarbejde med detailhandlen udviklet et privat mærke kaldet Bra Miljöval. (oktober 2008)

I Danmark findes Bra Miljöval (også kaldet Falken) på varer som håndsæbe, shampoo, rengøringsmidler, servietter, tekstiler og elektricitet.

Reglerne for at få mærket udarbejdes på baggrund af produktets livscyklus. Det vil sige at man kigger på både produktionen, brugen og bortskaffelsen (affald) af produktet. Disse vurderinger tager naturfredningsforeningens eksperter stilling til, og i sidste ende er det naturfredningsforeningen, der bestemmer de endelige kriterier. Produkter med Bra Miljöval-mærket kan findes i et register på den svenske naturfredningsforenings hjemmeside. Reglerne for at få mærket strammes, når repræsentanter fra naturfredningsforeningen og detailhandlen anser det for nødvendigt.

Naturfredningsforeningen kontrollerer varerne ved stikprøvekontrol, og en gang om året foretages en større revision af de firmaer, der bruger mærket.
Ordningen er frivillig, og producenten betaler gebyr for at bruge mærket


Kilde: Miljø & Sundhed