Karriere

Ønsker du en karriere i en af rengøringsbranchens førende virksomheder?
Karriere

Ny kunde

  • Rekvirer konsulentbesøg
  • Bliv ringet op
  • Modtag vores materiale
  • Oprettes som webkunde

+45 96 34 13 00

Ny kunde

Blomsten og Svanen

BLOMSTEN OG SVANEN     

Der findes to officielt anerkendte miljømærker i Danmark: Svanen og Blomsten. (oktober 2008)
Når et produkt er mærket med Blomsten eller Svanen, er det en garanti for:

• At produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori
• At der er taget hensyn til din sundhed
• At kvaliteten er god

Blomsten og Svanen er en frivillig ordning for producenter. Der kan derfor være produkter uden de to mærker, som også lever op til kravene. Men det kan være meget svært som almindelig forbruger at se , om et produkt lever op til de samme standarder som de mærkede produkter. Derfor anbefales  at du køber blomst- og svanemærkede produkter, når du har muligheden.

DU HJÆLPER TIL
Miljømærkerne fungerer på markedsvilkår. Det vil sige, at producenten betaler et gebyr for retten til at bruge mærket.
Ved at gå efter de miljømærkede varer er du med til fremme salget. For jo flere forbrugere der efterspørger produkterne, desto flere miljø- og sundhedsvenlige produkter kommer der i butikkerne.
Kravene til miljømærkede produkter går længere end miljølovgivningen og strammes op hvert 3.-5. år. På den måde sikrer man, at niveauet er i top og følger den generelle udvikling på området.
I dag er over 3.000 produkter mærket med enten Blomsten eller Svanen, og nye kommer hele tiden til.

KRITERIERNE SKAL OPFYLDES
For at det overhovedet er muligt at få et miljømærke, skal der være udviklet kriterier for produktgruppen. Kriterierne er de miljøkrav, produkterne skal leve op til for at få Blomsten eller Svanen.
Miljømærkekriterierne tager udgangspunkt i produkternes livscyklus. Det vil sige, at man vurderer, hvordan produkterne påvirker miljøet, fra de bliver "født" som råmateriale til de "dør" som affald.

Miljømærkerne stiller fx krav til ressourceforbruget i produktionsprocessen, krav til emballagen og muligheden for at komme af med produktet og krav til indholdet af miljøbelastende og sundhedsskadelige stoffer i produktet.

MÆRKERNE KONTROLLERES

Miljømærkning Danmark administrerer Blomsten og Svanen i Danmark, og fungerer samtidig som uafhængig kontrolinstans.
Miljømærkenævnet er et politisk organ, som leder en del af arbejdet med de to mærker. Her sidder repræsentanter for handels-, industri-, forbruger- og miljøorganisationer, samt myndigheder.


Kilde: Sundhed og Miljø